ALASKA

O calatorie in acest teritoriu neimblanzit al crestelor golase, al vailor adanci si al lacurilor si raurilor inghetate devine o calatorie in timp, in era glaciara, chiar daca in ultimele doua secole natura incearca sa recucereasca peisajele recent eliberate din stransoarea paturii de gheata. Salbaticia Alaskai este cea mai de pret caracteristica a acestei destinatii. O multitudine de peisaje surprinzatoare fac din Alaska o adevarata lectie de geografie,  incepand de la paduri seculare si neumblate pline de animale salbatice, rauri pline cu somoni, intinderi nesfarsite de apa presarata cu ghetari, creste vesnic inzapezite, munti de escaladat si pana la micile comunitati traditionale si frumoasele orase linistite dar totodata pline activitati culturale, obiective turistice si restaurant excelente.


Hubbard Glacier este unul din putinii ghetari din lume care nu se misca in pasul obisnuit glaciar. O alta excursie fascinanta este o plimbare cu vaporasul prin stramtoarea Padurii Tongass pana la minele originare de aur de altadata, locuri istorice care au determinat in trecut o frenezie teribila in goana continua dupa metalul galben.


Orice experienta in Alaska nu ar fi completa fara intalnirea cu vastele intinderi pustii de la Cercul Polar. Intr-o astfel de excursie veti avea prilejul de a explora de aproape uimitoarea tundra arctica si sa simtiti venele de gheata de sub sol. Veti traversa Cercul Polar in mod ceremonios si veti primi “Arctic Circle Adventure Certificate”.


Parcul Național Denali este un obiectiv principal in Alaska, unde poate fi observata vegetatia unica si peisajul specific de tundra, pot fi admirate numeroase animale salbatice in mediul lor natural si poate fi admirat cel mai inalt munte din America de Nord. Parcul este renumit ca fiind unul dintre putinele locuri in care poate fi observat cu claritate unul dintre cele mai spectaculoase fenomene ale naturii, Aurora Boreala.


Alaska este o destinatie completa pentru excursiile organizare, in toate orasele importante (Juneau, Skagway, Anchorage, Valdez, Fairbanks) avand posibilitatea de a opta pentru descoperirea frumusetilor naturale si a zonelor salbatice prin excursii pe apa, pe uscat sau in aer: plimbare cu kaiakul pentru observarea de aproape a balenelor, observarea vietii salbatice si a coloniilor de ursi grizzly cu elicopterul, vizitarea ghetarilor.