ANDORRA

Micul Principat al Andorrei de pe vaile si culmile Pirineilor, prins intre Franta si Spania a inceput sa iasa din anonimat prin investitii majore in infrastructura si facilitati turistice, adaugand pe langa peisajul montan spectaculos si cel mai mare spa din Europa, cel mai mare traseu de catarare si cel mai mare coster aplin din lume.


Andorra ofera de departe cele mai bune conditii pentru sporturile de iarna din Pirinei, in statiuni devenite celebre printre pasionatii de schi si pentru care tara si-a castigat popularitatea turistica. Situat pe vaile estice ale Andorrei, domeniul Grandvalira garantraza pentru mai mult de jumatate din suprafata si zapada artificiala si de aceea aici se poate schia o lunga perioada din an.


O data cu topirea zapezilor Andorra se transforma intr-un paradis al drumetiilor in peisaje montane surprinzatoare si al rutelor de hiking si trekking. Sunt numeroase trasee care urca catre varfuri, se pot face circuite de cateva ore si popasuri la cabane sau pentru picnic, iar privelistile catre lacuri, vai sau masivele muntoase sunt spectaculoase. Cursele de alergare alpina atrag atentia alergatorilor profesionisti si specialistilor oferind conditii perfecte de practicare a acestui sport.


Capitala Andorrei gazduieste cel mai mare spa din Europa. Turnul balnear are 80 de metri inaltime, este cea mai inalta cladire a Andorrei, si are 18 etaje si 6 mii de metri patrati de lagune interioare si exterioare, saune, jacuzzi, bai indo-romane, cascade, paturi cu apa sau bule si piscine de tot felul.


O alta atractie importanta a Andorrei este marele parc de aventura Naturalandia, care gazduieste cea mai mare structura de catarare din Europa, cu 10 tunuri inalte de 13.5 metri si 54 de sectiuni diferite cu trei nivele de dificultate - AIRTREKK si cel mai mare coster alpin din lume - TOBOTRONC ce are 5.3 km llungime si o cadere de 400 de metri, iar traseul cursei trece prin spectaculosul peisaj montan si prin padurea La Rabassa.