VACANTA LA BRUXELLES

Bruxelles este capitala Belgiei și capitala de facto a Uniunii Europene. Acest oraş reprezintă cea mai mare mare zonă urbană din Belgia.

 

Bruxelles a crescut, de la un oraş cetate fondat de către un descendent al lui Carol într-un oraş cosmopolit. Găzduind principalele instituţii ale Uniunii Europene, oraşul a devenit casa numeroaselor organizaţii internaţionale, multor politicieni, diplomaţi și funcţionari publici.

 

Oraşul oferă o mulţime de lucruri de văzut și de făcut. Mergând la Bruxelles veţi putea vizita numeroase muzee impresionante, degusta renumitele produse din ciocolată, cea mai bună bere artizanală și admira stiluri arhitecturale uimitoare.

Arhitectura de la Bruxelles este diversă, de la construcţiile medievale din Grand Place până la clădirile postmoderne ale instituţiilor UE.

 

Atracţiile principale includ Grand Place, un site al Patrimoniului Mondial UNESCO, cu Primăria gotică din centrul vechi. Un alt punct de reper cunoscut este Palatul Regal. Atomium este o structură simbolică cu o înălțime de 103 de metri, construită pentru Târgul Mondial din 1958.

Alături de Atomium este parcul Mini-Europa cu modele de clădiri celebre din întreaga Europa.

Farmecul si viața de oraș internațional sunt direct corelate cu rolul pe care orașul îl ocupă în cadrul Europei de astăzi.