Alba Iulia, o incursiune in Evul Mediu

Reabilitarea Cetatii Carolina a readus la viata cetatea medievala, facand ca ruinele sa renasca la gloria de odinioara si a redat posibilitatea vizitatorilor de a se bucura de imaginea ei impunatoare. Veti avea ocazia de a trai pe viu o lectie de istorie, urmarind momentul schimbarii garzilor, un spectacol cu uniforme medievale, cai minunați si salve de tun.

Cel de-al doilea obiectiv vizat in cadrul excursiei este Salina Turda, o impresionanta “mina muzeu” ce a fost integrata intr-un circuit turistic al celor mai importante si spectaculoase mine de sare din Europa. Copiii se vor bucura de vizitarea unor spatii impresionante si numeroase facilitati a caror amenajare a fost posibila prin co-finantarea din fonduri europene.

Ziua 1. Sosim la Alba Iulia, cetatea Marii Uniri si ne cazam. Dupa masa de pranz urmeaza vizita la Cetatea Carolina, cu schimbarea garzii si tot micul festival medieval aferent. Cina la hotel.

Ziua 2. In a doua zi a incursiunii noastre in medieval si legenda, dupa micul dejun se va face o deplasare la Salina Turda. Salina este cea mai mare si mai modern amenajata din Europa. Pranzul va fi luat la Turda. Intorcandu-ne in Alba Iulia, putem participa din nou la schimbarea garzii de la cetatea Carolina. Cina la hotel.

Ziua 3. Mic dejun la hotel, dupa care urmeaza un mic si interesant tur al orasului. Pranzul si plecarea.