Dracula Tour 5 nopti


Ziua 1.  Bucuresti - Snagov - Targoviste - 141 km
Calatoria pe urmele legendarului print porneste de la Bucuresti. Incepem cu finalul caci prima oprire va fi la "mormantul lui Dracula" de la Manastirea Snagov,  locul unde legenda spune ca Vlad Dracul a fost inmormantat dupa asasinare. Dupa ce masa de pranz ne va improspata fortele vom continua calatoria catre Targoviste.
Ghizii locali ne vor ajuta sa descoperim cele mai secrete unghere ale Vechii curti domneasti a printului Vlad Dracul al 3-lea si ne vor introduce in cele mai fascinante povesti si legende.
Prima zi se va incheia cu innoptarea in pitorescul orasel Targoviste si cina la hotel. 

Ziua 2. Targoviste - Sinaia - Brasov - 144 km
Lasam vechea curte domneasca in  urma noastra, si ne indreptam spre Sinaia, unde vizitam Pelesul, perla castelelor regale romanesti.  Apoi urcam in Poiana Brasov, unde luam pranzul in aer curat de munte. 
In Brasov vom participa la NUNTA LUI DRACULA, formidabila reprezentatie a unor actori pasionati. Este o reprezentatie non-verbala, asa cum Dracula isi cucerea iubitele fara vorbe, doar cu puterea prezentei sale. La prima intalnire, Dracula aparea ca un nobil adevarat, iar la a doua isi arata adevarata natura intunecata. Aflati daca povestea are un happy-end!
Cina si cazare in Brasov.

Ziua 3. Brasov - Bran - Sighisoara - 168km
Incepem ziua in forta, explorand castelul Bran, edificiu in jurul caruia Bram Stoker a creat mitul contelui vampir. Farmecul castelului, scarile inguste si intrarile secrete te vor chema si rechema la el.  Urmatoarea oprire este Biserica Neagra din Brasov, cea mai mare constructie gotica din sud-estul Europei. 
Dupa masa de pranz ne  indreptam spre Sighisoara, cel mai bine pastrat oras medieval care este inca locuit. Cinam la restaurantul Dracula, care se afla la parterul casei in care s-a nascut printul. Se poate vizita camera copilariei lui Vlad deasupra restaurantului. 
Cetatea Sighisoara este in patrimoniu UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orase medievale inca locuite din Europa.
Cazare in Sighisoara.

Ziua 4. Sighisoara - Bistrita - Pasul Bargaului - 190 km
Ramanem inca putin in Sighisoara pentru a admira splendorile cetatii: Turnul Ceasului, Biserica de pe deal si scarile acoperite.  Drumul nostru continua spre Bistrita, unde vom servi masa la Restaurantul Coroana de Aur, unde ni se poate oferi chiar felul pe care l-a comandat Jonathan Harker, personajul principal al romanului Dracula, cand a vizitat Bistrita.
Urmatoarea oprire este Castelul lui Dracula, un hotel incredibil aflat in Pasul Bargaului.  Acest hotel a fost construit din fondurile membrilor Societatii Dracula din Anglia. Se viziteaza cavoul lui Dracula si apoi urmeaza o cina la lumina lumanarii, urmata de un foc de tabara insotit de povesti uluitoare si imbi de foc infioratoare. 

Ziua 5. Pasul Bargaului - Medias - Sibiu - 256 km
Ne bucuram inca putin de paradisul montan din Pasul Bargaului, dupa care ne indreptam spre Medias. Aici admiram lucrarile de arta ale lui Ion Moina, un artist unic si original care isi face lucrarile doar cu panze de paianjen.
Dupa masa de pranz pornim catre Sibiu, o nestemata urbana si capitala culturala a Europei din 2007. Dupa ce vom descoperi atractiile orasului intr-un tur foarte interesant, cei mai activi dintre noi pot petrece seara intr-unul dintre minunatele cluburi din centrul orasului. 
Cazare si cina la Sibiu.

Ziua 6. Sibiu - Poienari - Bucuresti - 308 km
In ultima zi a povestii noastre, parasim Sibiul si ne indreptam spre Poienari, cetatea despre care legenda spune ca l-a adapostit pe Vlad cand era urmarit de turci. Printul, potcovindu-si caii invers, i-a derutat pe turci si i-a pus pe o pista falsa, iar el a scapat la Poienari. 
Ca sa te bucuri de frumusetea privelistii si a cetatii trebuie sa urci 1000 de trepte. 
Un efort potrivit pentru finalul excursiei, mai ales ca aici la inaltime se va organiza ceremonia de inmanare a diplomelor de Vanator de vampiri.
Dupa masa de pranz se porneste spre Bucuresti.