ITALIA – Veneția

Veneția este o destinație frumoasă, romantică, cu iz vechi și cochet. Labirintul de straduțe înguste și canale cu apă liniștită ii dau un farmec aparte ce nu va fi întâlnit în alte orașe. Cel mai celebru și romantic mod de a explora frumusețile Veneției il reprezintă o plimbare cu gondola, sub blândul soare al Italiei și mai ales sub clar de lună. Se spune că iubiții care se sărută într-o gondolă sub Putea Suspinelor, la apus, vor cunoaște dragostea eternă.

Veneția pare orașul predestinat pentru a găzdui artele frumoase. Unduirea gondolelor care plimbă cupluri de îndrăgostiți pe canelele orașului, Carnavalul de la Veneția unde defilează mii de măști venețiene lucrate cu mare artă, sticla de Murano care este atât de cunoscută în întreaga lume datorită modului elegant în care se prelucrează și coloritului său, nenumăratele  poduri care încantă privirea, casele înalte aflate pe malul canalelor, precum și arhitectura impozantă a palatelor și bisericilor transformă Veneția într-unul dintre cele mai romantice orașe construite vreodată de mâna omului.

Vizitarea obiectivelor turistice poate deveni o plimbare romantică în sine datorită atmosferei unice a orașului. Piața San Marco, punctul central al Veneției este înconjurată de cafenele și buticuri superbe și străjuită de impozante clădiri ce imbină arhitectura bizantină, gotică și renascentistă. O vizită cât de scurtă în acest oraș merită să surprindă cele mai reprezentative atracții ale orașului, precum Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Podul Rialto și Puntea Suspinelor.