ITALIA - Milano

Avand in vedere ca acest oras si-a castigat renumele de capitala a modei in Italia, trebuie luat in considerare ca destinatie foarte buna pentru shopping. Vizitand Galeriile Comerciale Vittorio Emanuele va veti bucura de cumparaturi in luxoasele magazine unde veţi găsi cele mai noi colecţii ale renumitilor designeri de modă si totodata veti admira unul dintre obiectivele turistice importante ale orasului. Cladirea ce gazduieste Galeriile Emanuele este in sine un obiectiv turistic, fiind un edificiu imens, construit in secolul XIX, acoperit de un baladachin superb de sticla si metal, care adaposteste toate magazinele de lux: Gucci, Louis Vuitton, Prada, etc.

Un alt obiectiv de vizitat pentru cumparaturi este outletul Village Vicolung, plasat în afara oraşului Milano, unde sunt puse la vânzare piese din colecţiile încheiate ale magazinelor de lux, la preţuri foarte reduse. In perioadele ianuarie-februarie şi iunie-iulie sunt cele mai mari reduceri, iar joia este considerata cea mai aglomerată zi, întrucât magazinele sunt deschise până seara târziu. 

O vizita la Milano, indiferent de scopul ei, nu este completa fara o vizita la cele mai reprezentative obiective turistice, precum Dom-ul – celebra catedrala gotica, Scala din Milano - cea mai importanta Opera din lume si bineinteles Muzeul de Stiinta si Tehnologie Leonardo da Vinci – un adevarat monument inchinat artei si stiintei acestui vizionar Italian.