GREECE - Thassos

Unica, verde si luxurianta, Insula Thassos ofera multiple posibilitati de petrecere a timpului pentru iubitorii de sport si aventura, fiind o destinatie minunata pentru drumetii, pescuit, echitatie, navigatie, scufundari, mountain bike, jeep safari, scuba diving. Datorita pozitiei sale nordice, pe traselele insulei poti explora plantatii de maslini, paduri de pin, munți stancoși si multe trasee pitorești de coasta, care te duc printre manastirile medievale, ruinele grecești antice și satele tradiționale de pescuit. Toate echipamentele necesare pot fi inchiriate de la centre specializate, care se gasesc in multe zone turistice ale insulei, ar excursii tematice organizate se gasesc din abundenta.


Piesajul si geografia Insulei Thassos este un paradis atat pentru excursiile cu bicicleta cat si pentru aventurosul ciclism montan. Traseele dificile, neasfaltate, impreuna cu interiorul luxuriant și calm al insulei, sunt o provocare chiar si pentru cei mai entiziasti si cutezatori ciclisti montani. Fiecare anotimp ofera o experienta unica, iar dealurile si vaile sunt pline de pietoni si excursionisti pe tot parcurul anului. Exista multe trasee si poteci care traverseaza insula din sat in sat, drumetii putand descoperi astfel zonele cu adevarat traditionale ale insulei, iar pentru cei care doresc adenalina si explorare,   excursiile jeep safari pe traseele montane dure, cu roci abrupte, si prafuite ale insulei sunt cea mai buna alegere.


Explorare, relaxare sau o plimbare romantica sub clar de luna, toate pot fi posibile cu variatele oferte de echitatie existente pe insula. Centrele de echitatie au pachete care ofera plimbari si lectii in locatii cheie ale insulei, precum sit-uri arheologice, cascade sau plaje si picnicuri in aer liber, excursii si lectii pe trasee deluroase sau pe malul marii.


Insula Thassos ofera nenumarate posibilitati de distractie si relaxare mai ales pentru iubitorii de activitati acvatice. Poti explora unele dintre cele mai clare și mai curate ape din Marea Egee intr-o excursie organizata de scuba diving, te poti intrece cu delfinii, poti hrani pescarusii, poti inota intr-un golf intim,  poti pescui, poti naviga cu o mare diversitate de ambarcatiuni sau te poti relaxa intr-o plimbare cu vaporasul.